
ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΜΕ ΚΙΜΑ & ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ
Εκτέλεση
Για τον κιμά:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό ζεστό για το αυγολέμονο.
Για τα κολοκυθάκια:
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε για 5 -7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για 1-2 λεπτά και στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στον αέρα). Ψήνουμε για 5 λεπτά και τα γεμίζουμε με τον κιμά.
Για τα αυγολέμονο:
Βράζουμε τις αγκινάρες για 20 λεπτά, πολτοποιούμε και ανακατεύουμε καλά με την κρέμα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό (3-4 κουτάλες), πάντοτε χτυπώντας. Ανακατεύουμε καλά με τον πουρέ.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνουμε με το αυγολέμονο και μερικές σταγόνες λάδι τρούφας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
Για τον κιμά
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (από κιλότο)
2 φρ. κρεμμύδακια ψιλοκομμένα
2 κ.σ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ½ λίτρα ζωμό κρέατος, σπιτικό ή ψυγείου
180 γρ. ρύζι Καρολίνα
Για τα κολοκυθάκια
10 – 12 κολοκυθάκια
Αλάτι
Για το αυγολέμονο
500 γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ, καθαρισμένες, χοντροκομμένες
70 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. βούτυρο σε κύβους
4 αυγά
Χυμό από 4 λεμόνια
Λάδι τρούφας (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι