
ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΜΕ ΠΟΥΛΠΑ ΑΠΟ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ,
ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ & ΦΕΤΑ
Εκτέλεση
Πρώτα θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε το πράσο κ το καρότο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και στο τέλος προσθέτουμε το λευκό κρασί αφήνωντας να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη.
Παράλληλα βάζουμε τις πιπεριές στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με τον ζωμό και αφού βράσει καλά το μείγμα, το πολτοποιούμε καλά σε ένα μπλέντερ και το κρατάμε στην άκρη.
Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με τον ζωμό. Μόλις πιεί όλα τα υγρά, προσθέτουμε τη πούλπα και τελειώνουμε με το βούτυρο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
Για την πούλπα
150 γρ. κίτρινα τοματίνια
100 γρ. κίτρινες πιπεριές
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες
100 ml λευκό κρασί
1 καρότο σε φέτες
Ελαιόλαδο
Ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
Για τον τραχανά
500 γρ. ξυνόχοντρος τραχανάς
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
800 γρ. ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
Για το τελείωμα
Λεμονοθύμαρο
Βασιλικός
Βούτυρο σε κύβους
Αλάτι
Πιπεριά
Φέτα Πικάντικη