a

Lorem ipsum proin gravid a nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat.

Phone:      +1135498746
E-mail:      info@example.com
Address:   Patterson 989,NY
Instagram Feed
FOLLOW:

Ανοιχτή πίτα με Τραχανά

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΞΙΝΟ

ΧΟΡΤΑ & ΜΑΝΟΥΡΙ ΦΑΛΑΝΗΣ
Εκτέλεση
Κάνουμε πρώτα το ζυμάρι μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά περίπου και μεταφέρουμε την ζύμη μας σε μια μπασινα. Την σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα .Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε μερίδες των 120 γρ. και ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε πάχος 2 εκατοστών. Περνάμε αμέσως το ζυμάρι μας από ένα σχαροτηγανο ή σχάρα ώστε να ψηθεί κ από της 2 πλευρές κ αφήνουμε να κρυώσει.
Φάρσα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί κ σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι το πράσο κ αφήνουμε να μαραθούν καλά. Μετά προσθέτουμε τα σέσκουλα κ έπειτα από 5 λεπτά το σπανάκι κ ανακατεύουμε καλά ώστε να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε τον τραχανά κ λίγο νερό, αν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμος ο τραχανάς βάζουμε όλα τα μυρωδικά δηλ. μυρωνια κ.τ.λ. Ανακατεύουμε καλά, βελτιώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει η φάρσα.
Στήσιμο
Περνούμε μια πίτα κ βαζουμε από πάνω την φάρσα κ σπάμε με το χέρι μας το μανούρι. Τη βάζουμε για 6 λεπτά στο φούρνο κ μόλις είναι έτοιμη, βαζουμε την ρόκα κ περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
Για την ζυμη
500 γρ. αλεύρι
120 γρ. νερό
8 γρ. ξηρή μαγιά
10 γρ. αλάτι 10γρ ζάχαρη
25 γρ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση
500 γρ. σπανάκι καθαρισμενο
2 τεμ. πράσαψιλοκομμενα
2 ματσα κρ.φρεσκα ψιλοκομμένα
250 γρ. σέσκουλα καθαρισμένο
1 μάτσο καυκαληθρες ψιλοκομμένες
1 μάτσο μυρωνια ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο ανιθος ψιλοκομμένες
1/2 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένες
100 γρ. τραχανά ξινό
250 γρ. μανουρι Γαλάνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μίνι ρόκα